Tankens kraft

 

Tankens kraft


Allt startar med en tanke.

En tanke blir en känsla.

En känsla blir En handling.


Vi människor tänker omkring 65.000 tankar per dygn, av dem

Är c:a 95% samma som föregående dygn. Men genom att förändra några av tankarna varje dag så kommer du att utvecklas som människa, tänk vilka möjligheter som finns inuti dig bara du tar fram dem. Kvaliteten på dina tankar avgör kvaliteten på ditt liv.


Ditt liv kan förändras om du vill, genom att du lär dig att medvetet välja dina tankar och bilder. De hela handlar om vad vi skapar, vad vi väljer att skapa vilka tankar och bilder som vi väljer.

Allt vi tänker, säger och de bilder vi skapar är en positiv eller negativ affirmation.

Affirmationer är medvetet formulerade tankar, uttalade ord och bilder laddade med inlevelse och en inre bild (Visualisering) som upprepas och repeteras i det medvetna sinnet tills det är förankrade i det undermedvetna såsom vi redan lärt oss att gå, cykla, läsa, skriva osv. Affirmationer hjälper oss att förverkliga de möjligheter vi har inom oss och livet.


Du har redan använt affirmationer för att forma ditt liv, till den du är på ett omedvetet sätt genom att använda etiketter såsom blyg, slarvig, glömsk, nervös, maktlös, tråkig, kan inte, klumpig, vantrivs, ingen vill ha mig, jag är inte bra nog, morgontrött, kvällspigg, glad, rolig, skötsam osv.


Visste du att dagens tankar skapar framtiden? Inte. Ja då är det dags att bli medveten om det. Från och med nu vet du.Dagens citat, Dagens tanke:


"Att segra börjar med... att börja".

- Anonym


Tänk dig lycklig så kan tankar styra känslorna


Tankarna styr mer än vi tror, både känslor och handlingar. Det är något som bevisas av alltmer hjärnforskning. Den kognitiva psykoterapin, som är den snabbast växande metoden i dag, tar fasta på detta genom att bygga upp positiva tankemönster.


Det finns också en mängd verktyg att använda sig av och många självhjälps böcker som vill inspirera till nya sätt att tänka.


Jag tror mycket på att vi skapar vår framtid genom de bilder vi gör av den. Man drar till sig det man fokuserar på, medvetet eller omedvetet.


Jag har själv upplevt det: både mina vackraste drömmar och mest negativa förväntningar har blivit verklighet. Därför är det bra att bli medveten om vad vi tänker på. Det betyder inte att jag tror att man bara kan drömma sig till framtiden. Man måste också agera utifrån sin tro, använda sig av den kraft man faktiskt har.


Men hur mycket du än handlar och agerar hjälper det inte om du inte verkligen tror på att det du vill kommer att gå i uppfyllelse. Genom att göra dig medveten om dina tankar och motiv kan du upptäcka vilka krafter inom dig som arbetar för, respektive mot, det du vill uppnå.


Om du drömmer om ett hus i skärgården men hela tiden har en röst som säger att det är för dyrt eller för svårt, då kommer du troligen aldrig dit.


Den här övningen kan hjälpa dig att få syn på vilka tankar som styr dig. Negativa sinnes stämningar beror nästan alltid på negativa tankemönster. Får du syn på de föreställningar som ligger bakom dina tankar kommer du att bättre förstå varför du mår som du mår.


Dina inre bilder och tankar


Gör den här övningen så ofta du kan. Den är särskilt användbar de dagar då du är irriterad eller nedstämd.


Undersök vad du egentligen tänker om dig själv. Vilka inre bilder ser du? Är de positiva, eller förväntar du dig det värsta? Vad är det första du tänker när du vaknar på morgonen? Fylls du av oro över framtiden? Ältar du gårdagens misslyckanden? Vad tänker du om din egen förmåga? Hur ser du på dina möjligheter i livet?


Skriv ner tankarna, ett papper för varje tanke. Du kan också bära med dig en anteckningsbok där du skriver ner det som dyker upp under dagen. Det kommer att hjälpa dig att tydliggöra vad du matar ditt sinne med.


Ta reda på hur de negativa tankarna påverkar dig. Vad får de dig att känna och vad hindrar de dig från att göra? Om du planerar att börja jogga ett par gånger i veckan, men samtidigt ser en bild av dig själv som trött och flåsig i joggingspåret, kommer det att ta emot oerhört att sätta igång, även om du verkligen vill.


Försök minnas första gången du upplevde att du inte dög som du var. Var det en annan människa som fick dig att tro att ditt liv måste vara annorlunda än du skulle önska?


Tolkade du en händelse som bevis för att du inte var betydelsefull? Eller bär du på en annan persons sanning? Eftersom det ofta rör sig om omedvetna tankar kan det ta tid att få fatt i dem. Målet är inte att lägga skuld på någon, utan att förstå att dina negativa tankar inte är du.


Undersök hur du i det förflutna har styrts av dina negativa tankar. Har du letat bevis för att din självbild är sann? Eller har du undvikit situationer av rädsla för att de skulle leda till nya bevis? Har du hållit tillbaka en längtan eller undertryckt sidor hos dig själv på grund av detta?


På en ny sida kan du nu skriva ner motsatsen till dina negativa budskap. ”Mitt liv är misslyckat” kan formuleras om till ”mitt liv är underbart”. Vilken bild ser du då? Känn efter hur det känns i kroppen nu. Använd det du skrivit hittills i nästa övning.


Att börja vara den du är


Skapa inre bilder av dig själv där du är fri från alla nedgörande budskap. Tycker du att det är fel på dig, känner du dig underlägsen andra? Hur skulle du se ut och uppträda om du kände dig som en underbar person? Öppna dig för alla tankar och bilder som dyker upp. Skriv ner dina svar.


På samma sätt kan du arbeta med en viss sinnesstämning. Är du ofta rädd och orolig? Känner du dig bitter över hur ditt liv ser ut? Fråga dig själv vem du skulle vara utan den negativa sinnesstämningen.


Fortsätt experimentera med övningen. Hur skulle det kännas om du inte tänkte en enda negativ tanke om dig själv eller ditt liv? Vilka tankar skulle uppstå i stället? Kanske skulle du då ha lust att pröva något nytt, som att sjunga högt?


Måla eller rita en bild av dig själv som beskriver hur du känner dig och ser ut när du är fri från alla negativa budskap. Använd färg och fantasi. Vilken färg har ditt hjärta, dina armar och din mage när du är fri från rädsla. Hur står du? Placera bilden någonstans där bara du kan se den, till exempel på insidan av din garderobsdörr, och titta på den så ofta du kan.


Och nu några särskilt viktiga frågor: Är jag redo att släppa taget om mina gamla tankar och bilder? Eller finns det någon anledning till att hålla dem kvar? Kan jag släppa taget redan nu? Fundera igenom dina svar ordentligt så att du kan ta ett medvetet beslut.


Börja vara ditt nya sanna jag, till att börja med i mindre sammanhang. Du kanske kan bestämma dig för att under en dag vara ditt nya jag, kanske en glad och utåtriktad person som vågar ta ögonkontakt med och le mot människor hon möter. Vartefter du börjar tro på ditt nya jag kan du göra det svårare för dig. Men låt övningen vara lekfull och utan krav.


Bär med dig någonting som påminner dig om ditt nya sanna jag. En symbolbild av dig själv i form av en stjärna, berlock, blomma eller något annat. Ha den med dig så att du lätt kan ta fram den så fort du behöver bli påmind om ditt sanna jag.


"A year from now

you will wish

you had started

today"Här kommer det fakta:

Här kommer det bli mer fakta om tankens kraft, Affirmationer, meditationer.

Jim Rohn

Om du vill attrahera mer positivt in i ditt liv - Gör dessa 5 saker.


Är det inte intressant hur de flesta människor verkar leva i en kontinuerlig cirkel av samma händelser.

De fortsätter att locka samma slags människor, samma slags problem, samma slags känslor,

samma typ av emotionella känslotillstånd. Oftast gillar de inte något av dessa saker medan andra tycks förstå

hur man attraherar bättre. Bättre känslor, bättre människor, bättre omständigheter.

Om du vill attrahera bättre in i ditt liv, om du vill fokusera din avsikt och bli tydlig på vad du vill, hur du

vill leva, känna. Om du bemästrar dessa fem saker då kan du snart locka dig/attrahera bättre in i ditt liv.


  1. Du måste TRO 
  2. Du måste VISUALISERA  
  3. Du måste göra en DREAM BOARD 
  4. Du måste fokusera på att MÅ BRA/KÄNNA DIG BRA och ”agera/känna dig” som om du redan har det. 
  5. Du måste göra JOBBET/AGERA


Låt mig förklara detta lite bättre.


  1. TRO

Du måste tro det innan du kan se den. Det är inte tvärtom. De flesta tror att de kommer att tro på det

när de ser det, men du måste tro vad du vill kan bli/få, annars kommer det aldrig att bli.

Din hjärna skyddar dig från att ha något du inte tror är möjligt. Du måste utveckla tron. 

Att veta att du förtjänar vad du än känner i ditt hjärta kan vara ditt. Du måste tro att du är kapabel.

Du måste tro att du är värdig det du ber om och att du kan lära dig hur du kan göra det.

Hur utvecklar du den tron?

Dagligt arbete. 

Omge dig med positiva människor, människor med liknande övertygelser. Mata din hjärna och själ

med rätt budskap. Om de rätta meddelandena inte kommer från någon nära dig hittar du dem i böcker,

i ljud och video(t.ex.youtube, poddar, netflix, kurser, seminarier, föreläsningar, utbildningar).

Lyssna på dem som lever som du vill leva och snart kommer du att också leva som du önskar/vill leva.


2. VISUALISERA 

Du måste se det i din tanke innan du kan hålla det i din hand. Tillbringa några minuter varje dag med dina

ögon stängd, visualisera och känn exakt vad du vill ha i ditt liv. 

Se det klart, allt du vill ha. Tänk/Se dig själv som från ett fågelperspektiv. Se hur du kommer att känna

lyckan,lättheten, friden, lugnet och glädjen. Se vännerna, se din lyckliga familj, se kärleken.

Visualisera de saker du vill ha. Visualisera alla människor du kan hjälpa genom ditt rikliga liv.

Se det, märk hur bra det känns och vet att det är på väg. 


3. DREAM BOARD 

Denna process är till hjälp för många människor och arbetar med dina visualiserings övningar.

Skriv ut och klipp ut allt du måste ha i ditt liv och lägg till det i din ”dream board/drömtavla”. 

Ditt drömliv som snart kommer att finnas.

Skriv ner de känslor du vill uppleva, föreställ dig vilken kropp du vill ha, huset, bilen, glädjen,

lyckan, allting. Försök att vara så detaljerad och exakt som möjligt. 

Gå igenom den varje dag! 


4. MÅ BRA

Agera som om du redan har det. Detta är det viktigaste steget av alla. Vet detta mycket viktiga faktum.

Allt du vill ha i livet, oavsett vad du säger det är, du vill ha det eftersom du tror på en viss nivå du kommer

att må bättre att ha det. Så, det viktigaste du någonsin kan göra är att få dig i ett tillstånd att känna dig bra.

Att lära dig hur du kan må bra, oavsett vad.

Den andra fördelen med att må bra är detta; När du mår bättre, drar du till dig/attraherar du till dig bättre. 

Gör vad du behöver göra för att må bra, och se till att du börjar din dag så. Vad det än är för dig.

Tacksamhets lista, meditation, yoga, morgonfrågor, lyssna på ett peptalks-youtube video, Att göra lista.

Lär dig vad som fungerar för dig, vad som helst så att du känner dig fantastisk. 

Att känna sig som denna dag framöver kommer att bli ett mirakel. Kom i det kraftfulla tillståndet och kolla

de välsignelser som kommer dra till dig som en magnet. 


5. GÖR JOBBET 

Om du vill ha något i livet måste du vidta åtgärder men du behöver aldrig vidta åtgärder med en negativ känsla.

Du behöver inte kämpa, du måste bara göra jobbet.

Du tar inspirerade åtgärder, du vidtar åtgärder med lätthet. 

När du är tydlig, när du är focuserad, riktar du din energi och handling med tydlig avsikt och det gör att

du får ditt avsedda resultat.

Din handling är född av glädje, lätthet, inspiration och från det är mirakel skapat.


Lycka till!


Med kärlek

Susanne Svenskman

Susanne Svenskman

Tel:073-9132421

righthereandrightnow2@gmail.com


www.righthereandrightnow.com

Copyright © All Rights Reserved Susanne Svenskman